T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / PAMUKOVA - Kemaliye Ortaokulu

TARİHÇE

Okulun Kısa Tanıtımı

Yayla köylerine eğitim ve öğretim hizmeti vermeye başlayan okulumuz 2002 yılında Rumeli A.Ş tarafından yapılmıştır.2002 yılında da eğitim-öğretime başlamıştır. Okul açılmadan önce yayla köylerinde eğitim-öğretim köylerde yer alan ilkokullarda yapılmaktaydı. İlkokulu bitiren öğrenci okumak için ilçeye inmek zorundaydı. Bu okulun açılması ile birlikte bu ihtiyaç karşılanmıştır.

5,6.,7.,8. Sınıflara hizmet veren bu okul binasında 6 derslik,1seminer odası, 1 memur odası,1 öğretmen odası, 1 kantin vardır. Bu sınıflara ve öğretmenlere hizmet veren kız ve erkek tuvaletleri mevcuttur. Tuvaletlerde su bulunmaktadır.Ayrıca ilkokul ve Anasınıfımız okulumuz bünyesinde eğitim öğretimine devam etmektedir.İlkokul kısmında 30 öğrenci bulunmaktadır.1-2.sınıf ve3-4 sınıf birleşik sınıf olarak eğitim öğretime devam etmektedir.Anasınıfımız 11 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Dönem başında yansıtım cihazı temin edilerek öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. Okulumuz kütüphanesi 1600 küsur kitap ile öğrencilerin hizmetindedir.

Okul bahçesi oldukça geniştir. Okul bahçesine ağaç fidanları dikilerek bahçenin görünümü güzelleştirilmiştir.Bahçenin bütün yeşil alanları çimle kaplıdır ve bu yeşil alanların etrafı çitlerle çevrilidir. Ayrıca okul etrafındaki 4 dönüm alana 215 ağaç dikilmiştir.Okul bahçesinde basketbol ve voleybol sahası mevcuttur. Oyun alanları betonla kaplıdır. Okulun ihata duvarı vardır. Okul binaları boyalıdır.

Okul içinde olumlu ve etkili bir kurum kültürü vardır. Yatay ve dikey iletişim sağlıklıdır. Okulda karar alma süreçlerine herkesin katılımı sağlanır.

Okulda veli, çevre okul işbirliği üst düzeydedir. Bakanlığımızın eğitim politikaları benimsenir ve okula hemen aktarılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2022 - Güncelleme: 13.12.2022 21:23 - Görüntülenme: 131
  Beğen | 0  kişi beğendi